خبرنگاران وزارت خارجه آمریکا: سیاست فشار حداکثری ضد ایران شکست خورده است
به گزارش وبلاگ همسفر، نیویورک- خبرنگاران- سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با ابراز امیدواری از راه حل دیپلماتیک در تعامل با ایران، گفت: معتقدیم کارزار فشار حداکثری شکست خورده است.
به گزارش وبلاگ همسفر، تارنمای نیوزویک روز جمعه در گزارشی با عنوان بایدن با کاهش نقش آمریکا در جنگ یمن، چشم انداز دیپلماسی با ایران را افزایش می دهد پاسخ ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا را هم منتشر کرده است.
وی با تکرار موضع همیشگی خود مبنی بر اینکه گام نخست را تهران باید بردارد، افزوده است: اگر ایران با رعایت دقیق تعهدات خود در چارچوب برجام بازگشت، ایالات متحده نیز چنین کاری را انجام می دهد تا توافقی طولانی تر و محکم تر انجام دهد که سایر زمینه های نگرانی را نیز برطرف کند.
سخنگوی وزارت خارجه با ابراز امیدواری برای راه چاره دیپلماتیک، از رویکرد دولت ترامپ در قبال ایران انتقاد کرده و ادامه داده است: ما معتقدیم که کارزار فشار حداکثری شکست خورده است، زیرا ایران هم برنامه هسته ای خود را سرعت بخشیده و هم فعالیت های منطقه ای خود را تشدید کرده است.
پرایس تصریح کرده است: رئیس جمهوری و وزیر خارجه آمریکا مصمم هستند که دیپلماسی را به عنوان ابزاری موثرتر برای دستیابی به اهداف ما از سر بگیرند. در مورد جزئیات چگونگی دستیابی به این هدف، ما قصد داریم از نزدیک با کنگره، متحدان و شرکای خود رایزنی کنیم.
دولت ترامپ از اردیبهشت ماه 1397 در اقدامی یکجانبه به منظور تحت فشار قراردادن جمهوری اسلامی ایران و وادارکردن آن به پذیرش 12 شرط که به معنای تسلیم شدن بود، از توافق هسته ای 1394 موسوم به برجام خارج شد.
این دولت با اعلام سیاست موسوم به فشار حداکثری، شدیدترین تروریسم اقتصادی را حتی در بحبوحه همه گیری کرونا بر مردم ایران اعمال کرد تا شاید بتواند به اهداف خود دست یابد.
حال پس از سه سال و نیم از این سیاست، دولت جدید آمریکا شکست آن را اعلام کرده است هرچند هنوز اقدام مشخص و موثری برای بازگرداندن این سیاست و بازگشت به جهت دیپلماسی انجام نداده است.
جهتی که بر اساس نظر صریح همه مقامات عالی جمهوری اسلامی، تنها با لغو کامل و عملی تحریم ها پیمودنی است.
موضوع ایران را با سرعت دنبال می کنیم
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا همچنین در نشست خبری روز جمعه خود به این سوال پاسخ داد که 10 روز دیگر تا توقف اجرای پروتکل الحاقی و کاهش بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی باقی است، بسیاری از کارشناسان و دیپلمات ها معتقدند که دولت بایدن باید پیش از این موعد با ایران تعامل کند تا پیش توافق هایی را به دست آورد، آیا دولت چنین قصدی دارد؟
پرایس گفت: قصد دولت همان چیزی است که بارها تکرار کرده ایم و آن این است که به طور مداوم لازم است همکاری نزدیکی با متحدان، شرکا و اعضای کنگره داشته باشیم تا اطمینان یابیم که وقتی آماده گام بعدی هستیم، کاری انجام دهیم که از موضع قوی باشد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اظهار کرد: این چیزی است که با متحدان و شرکایمان با همدیگر انجام می دهیم. بنابراین ما به هیچ مهلت پایانی نگاه نمی کنیم. ما به زمانی نگاه می کنیم که ما و متحدان و شرکایمان را در بهترین موقعیت برای مواجهه با این مشکل قرار دهد.
پرایس ادامه داد: بار دیگر می گویم این مسئله ای است که ما آن را به صورت اضطراری دنبال می کنیم.ناظران نباید دچار اشتباه شوند که فقدان تعامل مستقیم به معنای فوری نبودن مساله نیست. ما با چابکی با رایزنی در سراسر جهان و اعضای کنگره در حال فعالیت هستیم چرا که مشکل ناشی از برنامه هسته ای ایران را تشخیص می دهیم.
وی افزود: همانگونه که می دانید ایران در سال های اخیر گام هایی برداشته است که از توافق هسته ای 1394 دور شده است. رئیس جمهوری در هر موقعیتی موضع خود را مطرح کرده است که اگر پایبندی کامل ایران به توافق هسته ای را ببینیم، آمریکا هم اقدام مشابه انجام خواهد داد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا یادآور شد: ما به دنبال تقویت و تطویل چشم انداز توافق هستیم و از آن به عنوان سکویی برای مذاکره درباره توافق های بعدی استفاده می کنیم تا دیگر زمینه های نگرانی شامل برنامه موشک بالستیک ایران مورد توجه قرار گیرد.
پرایس اظهار کرد: یقینا ما هنوز راه درازی در پیش داریم اما ما به سرعت حرکت می کنیم و بسیار راهبردی عمل می کنیم تا بتوانیم از موثر و پیروز بودن رویکردمان اطمینان یابیم.
منبع: ایرنا