هر آن چه که درباره ویزای آنلاین باید بدانید
به گزارش وبلاگ همسفر، ویزای آنلاین | Online visa
با توجه به این که جهان در همه وجوه مختلف خود روز به روز بیشتر به سمت آنلاین شدن و هوشمند شدن پیش می رود، مورد مهمی همانند دریافت ویزا نیز از این قائله مطمئنا عقب نمانده است و به سمت آنلاین شدن به صورت تمام و کمال خیز برداشته است. ویزای آنلاین یکی از شیوه های دریافت ویزای کشورهای مختلف است که بر خلاف شیوه های قدیمی بسیار ضریب خطای کمتری دارد و از ازدحام و شلوغی ممانعت می ورزد. در ادامه با ما در خبرنگاران همراه باشید تا به اتفاق یکدیگر، آنالیز نماییم که ویزای آنلاین چیست و چگونه کار می نماید.
اگر بخواهیم تا خیلی آسان ویزای آنلاین را به شما شرح دهیم باید بگوییم که، ویزای الکترونیک یکی از جدیدترین روش های صدور ویزا است که برای پیشگیری از ازدحام متقاضیان ویزا در سفارت خانه ها و اتلاف وقت هم متقاضی و هم سفارت ایجاد شده است و به شکل یک میانبر برای هر دو طرف در آمده است.
با استفاده از این روش و باب شدن آن، دیگر به هیچ عنوان احتیاجی به مراجعه حضوری به سفارت یا کنسولگری کشورهای مورد نظر متقاضیان وجود ندارد و همه افراد به راحتی می توانند تا به صورت اینترنتی درخواست خود را به مراجع قانونی ارسال نموده و هزینه ویزای خود را نیز پرداخت نموده و در نهایت نیز بتوانند ویزای خود را دریافت نمایند.
کشورهایی همانند کشور استرالیا، ترکیه، نیوزلند و گرجستان به طور مثال از جمله کشورهایی هستند که صدور ویزای الکترونیک را اجرایی نموده اند و برای مدتی است که از آن برای صدور ویزاهای افراد متقاضی برای کشورهایشان استفاده می نمایند.
در واقع ویزای آنلاین یا ویزای الکترونیک روشی جدیدی برای سفارت کشورهای مختلفی محسوب می شود که دولت ها به منظور تسهیل صدور فرایند ویزا و در راستای ترویج دولت الکترونیک (e-government) راه اندازی نموده اند.
حال در زمینه ویزای آنلاین برای هر کسی سوالاتی پیش می آید که ما قصد داریم تا در ادامه بعضی از آن ها را مطرح نموده و پاسخ دهیم. اولین سوال در این زمنیه این است که چه مدارکی برای ویزای الکترونیک احتیاج است؟ برای ویزای الکترونیک دقیقا همان مدارکی را لازم دارید که از طرف سفارت و یا سایت ویزای آنلاین کشور مربوطه ای که برای سفر به آن می خواهید اقدام کنید، آورده شده است.
به صورت معمول شما احتیاج به مدارکی همانند ترجمه مدارک شناسایی، پاسپورت و دیگر مدارک مربوط و لازم که بستگی به نوع ویزای درخواستی خود را دارید. حال این سوال مطرح می شود که، ویزای آنلاین چگونه صادر می شود؟ ویزای آنلاین را با نام های ویزای الکترونیک یا e-visa نیز در سراسر جهان نیز می شناسند. این ویزا در واقع مدرکی رسمی است که به موجب آن شهفرایندان خارجی می توانند وارد خاک کشورهای خارجی بشوند.
در واقع، این نوع از ویزا جایگزین ویزایی است که در سفارتخانه ها، کنسولگری ها و یا درگاه های ورودی مختلف کشورها که عبارتند از؛ فرودگاه ها، مرزهای زمینی و یا مرزهای دریایی صادر می شود. در فرایند دریافت ویزا با این روش، متقاضیان برای دریافت ویزای الکترونیک باید با مراجعه به وب سایت سفارت یا سازمان مربوطه ای که قصد مراجعه به آن را دارد، با ایجاد حساب کاربری تقاضای خود را ثبت نموده و پس از بارگذاری مدارک و پرداخت هزینه ویزای درخواستی، ویزای خود را در نهایت دریافت نمایند.
حال نوبت به سوال بعدی در این رابطه می رسد که می گوید، مزایای اقدام برای دریافت ویزای آنلاین در چه مواردی است؟ ویزای الکترونیکی یکی از سرویس های بسیار مشهور در زمینه e-tourism است که دارنده آن می تواند با ارائه یک کد یا شماره ثبت شده ویزا در درگاه های ورودی مانند فرودگاه ها به همراه گذرنامه ویزای خود را در ترمینال ورودی دریافت نمایند و به راحتی به ادامه سفر خود ادامه دهند.
توجه فرمایید که شما در هنگام دریافت ویزای آنلاین و با این ترتیب، تعامل فیزیکی بسیار کمتری با بخش های سرویس دهنده را به حداقل ممکن رسیده و تمام فرآیند ورود توریست به صورت الکترونیکی انجام خواهد شد. با این اوصاف، به نظر شما هدف از ایجاد ویزای آنلاین چیست؟
یکی از اهداف اصلی راه اندازی سیستم آنلاین برای صدور ویزا و ویزا، پیشگیری از ازدحام و شلوغی که حاصل از حضور متقاضیان ویزا در سفارتخانه ها، کنسولگری ها و اتلاف وقت آنان در این مراکز است. این عدم حضورها در نهایت منجر به تسریع فرایند آنالیز مدارک و صدور ویزا می شود. بعلاوه، با استفاده از سیستم آنلاین ویزا به دلیل بارگذاری تصویر مدارک، احتیاجی به تهیه کپی های متعدد از مدارک وجود ندارد و در نتیجه، کاغذ کمتری مصرف می شود و درخت کمتری نیز قطع می شود.
حال با تمام این توصیف ها، طبیعی است که برایتان این سوال پیش بیاید که آیا امکان هرگونه سوء استفاده ای مثال سو استفاده های اقتصادی در فرایند انجام کارهای ویزای آنلاین و دریافت آن ممکن است وجود داشته باشد؟ جواب این سوال منفی است. یکی از راهکارهای امنیتی برای پیشگیری از هرگونه سوء استفاده احتاقتصادی در فرآیند ثبت نام ویزای الکترونیک این است که متقاضی باید هزینه ویزا را با کارت بانکی و یا کارت اعتباری خود پرداخت کند تا از این طریق ضریب صحت اطلاعات وارد شده به وسیله او بالا رود.
علاوه بر این موضوع، تصویر تمامی مدارکی که به وسیله متقاضی بارگذاری می شوند، به وسیله مراجع ذی ربط آنالیز و تائید اعتبار می شوند و در نهایت یا مورد تایید و یا عدم تایید قرار می گیرند. در آخر مجموعه سوالات عمومی درباره ویزای آنلاین برای شما ممکن است به وجود بیاید این است که آیا ویزای الکترونیک برای کلیه کشورهای جهان برای همه قابل اجرا است؟
در پاسخ به این سوال باید بگوییم که با توجه به این مورد که بعضی از کشورها از جمله کشوری همانند کانادا و کشورهای عضو پیمان شینگن از متقاضیان ویزا اطلاعات بیومتریک دریافت می نمایند، امکان اجرای کامل سیستم صدور ویزای آنلاین به دلایل امنیتی و نیز عدم وجود زیر ساخت های لازم در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در بعضی از کشورها وجود ندارد و در نتیجه این امکان برای همه کشور ها در نتیجه وجود ندارد.
ویزا چیست؟
در آخر لازم می دانیم تا به صورت کلی درباره مدرکی به نام ویزا برای شما اطلاعاتی کامل را در اختیار شما قرار دهیم. به طور عمومی، ویزا برگه ای است که ضمیمه گذرنامه می شود و نشان دهنده این است که یکی از نمایندگان دولت آن کشور در سفارتخانه یا کنسولگری با درخواست متقاضی جهت ورود به آن کشور موافقت نموده و متقاضی جهت ورود به آن کشور با در نظر گرفتن اطلاعات وارد شده در برگه ویزا و قوانین آن کشور مسئله ای ندارد. نوع ویزا به دلیل اصلی سفر متقاضی به آن کشور بستگی دارد و هر کشور قوانین خاص خود را جهت اعطای ویزا به متقاضی را دارا می باشد. ویزاهای رایج عبارتند از : ویزای توریستی، تجاری، دانشجویی، اقامتی، کاری و دیگر انواع آن.
در این زمینه ضروری است بدانید بیشتر ویزاها دارای یک تاریخ آغاز، یک تاریخ اتمام و یک مدت معین شده جهت اقامت هستند که مسافران باید در نظر داشته باشند که تاریخ سفرشان حتماً بین بازه آغاز و اتمام ویزا باشد و مدت اقامتشان هم از زمان معین شده بیشتر نباشد.
سامانه ویزای اللکترونیک ایران
همانطور که گفتیم، در سال های گذشته سامانه های آنلاین تقاضای ویزا در کشورهای مختلف و به منظور صرفه جویی در زمان و هزینه و بعلاوه پیشگیری از ازدحام متقاضیان ویزا در سفارت خانه ها، آغاز به کار کرد که این سیستم نیز اکنون در ایران فعال گشت که با استفاده از آن متقاضیان ویزا می توانند به سهولت مراحل ثبت نام و بارگذاری مدارک مورد احتیاج را انجام دهند و حال اگر احتیاج به حضور در سفارت خانه برای مصاحبه یا تحویل اصل پاسپورت بود، مراجعه صورت می گیرد. گفتنی است که این سیستم برای ورود به ایران فعال است و اتباع خارجی با توجه به هدف سفر خود، برای دریافت ویزای ایران به سامانه ویزای الکترونیک ایران که به وسیله وزارت امور خارجه راه اندازی شده است، مراجعه می نمایند. درخواست های ثبت شده در این سامانه به صورت الکترونیکی به وسیله اینترنت برای قسمت کنسولی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ارسال می شود.
کارشناس مرتبط اطلاعات مربوطه را مورد آنالیز فرار داده و در صورت احتیاج تقاضای مصاحبه حضوری را خواهد داد. بعد از آن و بر اساس اطلاعات موجود در مورد امکان ارائه ویزا تصمیم گیری می شود. انواع ویزای ایران نیز با توجه به هدف سفر فرق دارد.
ویزاهای غیر مهاجرتی ایران به بخش های مختلفی تقسیم بندی می شوند که متقاضیان برای ورود به ایران می توانند به وسیله سامانه ویزای الکترونیک ایران اقدام کنید. ویزای آنلاین ایران عبارت است از ورود، توریستی، زیارتی، سیاسی و خدمت، تحصیلی، ویزای کار، عبور یا ترانزیت، مطبوعاتی، سرمایه گذاری، خانواده و درمانی می باشد. انواع درخواست ویزای آنلاین ایران نیز مختلف و متنوع است که عبارتند از: درخواست فردی، شرکت های خصوصی، آژانس های مسافرتی، سازمان ها و نهادهای دولتی می باشد.
منبع: الی گشت