پرداخت هزینه ارزی برای صعود به دماوند

به گزارش وبلاگ همسفر، همزمان با فصل صعود به دماوند، رئیس فدراسیون کوهنوردی خواهان آن شده تا از اتباع خارجی برای صعود به دماوند 50 دلار هزینه دریافت گردد.

پرداخت هزینه ارزی برای صعود به دماوند

همانطور که به فصل صعود به دماوند نزدیک تر می شویم، نه تنها حال این اثر ملی مساعد نیست، بلکه فدراسیون کوهنوردی کشور به عنوان متولی این محوطه ثبت شده ملی مشغول دریافت هزینه ورودیه از گردشگران و کوهنوردان است. بنا به گفته فعالان، مشخص نیست که این درآمدها در چه زمینه ای هزینه خواهد شد. علاوه بر آن، در حالی که ایرانی های برای صعود به قله نباید هزینه ای بپردازند، رئیس فدراسیون کوهنوردی طی نامه ای به رئیس کمیته امور پناهگاه ها و تاسیسات ورزشی، خواهان آن شده است تا از اتباع خارجی مبلغ 50 دلار دریافت گردد.

احسان بشیرگنجی، یکی از فعالان حوزه تورهای ورودی کوهنوردی در این باره گفته است:

فدراسین از شرکت ها و راهنمایان فعال در حوزه گردشگری کوهستان خواسته است تا مبلغ ورودیه مشتریان خارجی خود به کوه دماوند را نه به پول رسمی مملکت، که به دلار پرداخت نمایند.

در حالی که مشخص نیست سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در جریان این امر هست یا نه، بشیرگنجی ادامه می دهد:

می دانیم که سازمان جهت وروردیه گردشگران ایرانی و خارجی به اماکن فرهنگی و تاریخی همیشه دو نرخ ریالی متفاوت در نظر می گیرد، که گویا برای مسافران ایرانی در بالاترین رقم 5 هزار تومان است، و برای مسافران خارجی در بالاترین رقم 30 هزار تومان مصوب و اعلام شده است، اما قله دماوند که به عنوان اولین اثر طبیعی ملی در تیر ماه سال 87 از سوی سازمان میراث فرهنگی به ثبت رسیده، گویا تحت نظر ان سازمان نیست!

این در حالی است که قله دماوند به خاطر ویژگی های جغرافیایی، زیست شناسی، منظره ها بدیع، محوطه های طبیعی تاریخی و ارزش زیستگاهی باید تحت حفاظت و بهره برداری پایدار باشد. اما آنچه که در عمل در حال رخ دادن است، بهره کشی بی ضابطه با هجوم خارج از ظرفیت کوهنوردان خصوصا در جبهه جنوبی دماوند است. این منطقه تنها تحت نظر فدراسیون کوهنوردی است و این فدراسیون با دادن مجوز برای پناهگاه ، چادرها، و اخذ ورودیه از کوهنوردان خارجی، درآمدزایی قابل ملاحظه آی برای خود و شرکت های خصوصی وابسته ایجاد نموده است. در این میان، سازمان میراث فرهنگی، سازمان حفاظت از محیط زیست، و سازمان مراتع و جنگل ها هیچ گونه نظارتی ندارند و عملا اقدام موثری در مورد جلوگیری از تخریب این کوه انجام نمی دهند.

بشیر گنجی معتقد است که سازمان میراث فرهنگی باید مشخص نماینده نرخ و دریافت نماینده ورودیه به اماکن ثبت شده ملی و جهانی باشد، او در ادامه می گوید:

مبلغ ورودیه بنا به قوانین کشور باید به ریال، ارز رسمی کشور مشخص و دریافت گردد و دریافت هرگونه مبلغی به ارز دیگر کشورها بنا به قوانین داخلی جایز و مرسوم نیست.

فعالان گردشگری که گردشگر های خود را برای صعود به قله دماوند می برند، معتقد هستند دریافت مبلغ ورودیه به نرخ دلار می تواند به تدریج به اعتماد گردشگران ورودی به این منطقه آسیب بزند و باعث ریزش گردشگران خروجی آن گردد. این فعالان ضمن ابراز نگرانی، پیش از هر چیز خواهان آن هستند تا نقش میراث فرهنگی در تولی گری دماوند مشخص گردد و دست کم گزارش شفافی از مبالغ دریافت شده و محل هزینه کرد آن ها به وسیله فدراسیون کوهنوردی ارائه گردد.

منبع عکس: گوگل مپ

منبع: کجارو / دنیای اقتصاد

به "پرداخت هزینه ارزی برای صعود به دماوند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پرداخت هزینه ارزی برای صعود به دماوند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید