تولید ماده مؤثره وارداتی تبدیل الکل به ژل در کشور، بومی سازی پلیمر لباس ایزوله بیمارستانی
به گزارش وبلاگ همسفر، رئیس پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران از تولید ماده وارداتی تبدیل الکل به ژل برای تولید ژل های ضدعفونی کننده خبر داد و گفت: با دریافت مجوزها در حال حاضر در حال راه اندازی خط تولید این محصول برای رفع نیاز کشور هستیم.
دکتر مهدی نکومنش در گفت وگو با وبلاگ همسفر با اشاره به اقدامات پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی در حوزه توسعه فناوری های مرتبط با کرونا، افزود: مهمترین دستاورد این پژوهشگاه تولید نیمه صنعتی یک محصول پلیمری به نام کارباپل است. این ماده یک ماده موثره است که در تولید ژل های ضد عفونی کننده به کار می رود.
وی با بیان اینکه این محصول تا به امروز از خارج وارد می شد، اظهار کرد: با شیوع این بیماری این ماده موثره در بازار ایران افزایش قیمت 10 برابری یافت که امیدواریم تا 2 ماه آینده بتوانیم نیاز داخل را تولید کنیم.
نکومنش با تاکید بر اینکه کارباپل در فرم پودر تولید می شود، خاطر نشان کرد: این پودر به میزان یک درصد به الکل اضافه می شود تا الکل را تبدیل به ژل کند. این ماده برای تولید آتش زن های ژلی نیز کاربرد دارد.
رئیس پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران با تاکید بر اینکه خواص این پودر تبدیل الکل به ژل است، یادآور شد: این ماده با درصد بسیار پایین به الکل اضافه می شود، ولی خواص زیادی دارد و در حال حاضر در حال راه اندازی خط تولید این محصول هستیم.
به گفته وی، میزان مصرف کشور از این ماده نیاز به تولید کارخانه ای ندارد و با راه اندازی خط پایلوت می توانیم نیاز کشور را تا حد زیادی تامین کنیم.
نکومنش، ساخت ماده ضد عفونی بر پایه نانو ذرات نقره را از دیگر دستاوردهای این پژوهشگاه در زمان شیوع کرونا ویروس نام برد و گفت: یکی از شرکت های مستقر در استان خراسان رضوی طرحی در این زمینه دارد و قرار شد که به طور مشترک از فضای این پژوهشگاه برای تولید این ماده ضد عفونی کننده بهره برداری شود.
وی نانو ذرات نقره را باکتری کش هایی دانست که خواص ویژه ای دارند و یادآور شد: این ذرات نسبت به باکتری کش های معمولی از کیفیت بالایی برخوردارند و در جاهای خاصی استفاده می شوند. تولید داخل این مواد را نداشتیم و قرار است با همکاری این شرکت ماده ضد عفونی کننده حاوی نانو ذرات نقره را به تولید داخل برسانیم.
این محقق، طراحی و ساخت دستگاه ونتیلاتور را از دیگر دستاوردهای این پژوهشگاه ذکر کرد و افزود: یکی از اساتید با همکاری یکی از شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک دانشگاه تهران بر اساس نقشه های جهانی اقدام به ساخت این دستگاه کردند.
وی با بیان اینکه این دستگاه برای تایید به وزارت بهداشت ارسال شده است، افزود: این دستگاه مراحل اخذ مجوز و ساخت و تولید انبوه را طی می کند.
اقدامات کرونایی در بخش های پژوهشی
رئیس پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران با اشاره به تمهیدات این پژوهشگاه در حوزه پژوهشی در زمان شیوع کرونا ویروس، توضیح داد: به دلیل اینکه شیوع این ویروس همزمان با آغاز عید و فاصله گذاری های اجتماعی بود، از این رو دانشجویان اجازه حضور در پژوهشگاه را نداشتند، بنابراین مهلت دو ماهه به دانشجویان داده شد تا بتوانند پژوهش های خود را ادامه دهند.
وی خاطر نشان کرد: علاوه بر آن برای آزمایشگاه ها و کارگاه های موجود در این پژوهشگاه بر اساس دستورالعمل های وزارت بهداشت پروتکل هایی را تدوین کردیم و بر اساس آن به تدریج آزمایشگاه ها بازگشایی شد. بر این اساس بخش عمده ای از آزمایشگاه ها از اول خرداد ماه جاری بازگشایی شده است.
نکومنش با بیان اینکه در این پژوهشگاه آزمایشگاه مختص ویروس کرونا وجود ندارد، گفت: در هفته آغاز سال نو با توجه به نیاز کشور آزمایشگاه های این پژوهشگاه را فعال کردیم و نیازهای آنها را اجرایی کرده و آنالیزهای مورد نیاز آنها را انجام دادیم و در مورد برخی از مراکز منتظر برای دریافت تاییدیه، تست های مورد نیاز مرکز سفارش دهنده را اجرایی کردیم.
مرکز رشد فعال پژوهشگاه در حوزه کرونا
رییس پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران با بیان اینکه 6 شرکت فناور مستقر در مرکز رشد این پژوهشگاه پیروز به تولید محصولات مرتبط با ویروس کرونا شدند، گفت: محققان این شرکت ها پیروز شدند انواع لباس های ایزوله بیمارستانی با ظرفیت روزانه 700 دست، لباس ایزوله اتاق عمل روزانه 70 دست، لباس ایزوله آب بندی شده روزانه 85 دست و ماسک جراحی بدون سوپاپ روزانه هزار عدد را تولید کنند.
وی افزود: یکی از شرکت های فناور مستقر در این مرکز رشد محلول ضدعفونی کننده غیر الکلی را با ظرفیت روزانه 3 تن تولید کرد و شرکت دیگر ژل ضدعفونی کننده با ظرفیت 150 تا 200 لیتر و دستکش یک بار مصرف نایلونی روزانه 5 هزار جفت تولید می کند.
نکومنش، تولید ژل عفونی کننده با ظرفیت 100 لیتر در روز را از دیگر دستاوردهای محققان این مرکز رشد نام برد و یادآور شد: علاوه بر آن یکی دیگر از شرکت های این مرکز رشد تولید حدود 5 هزار تن پلی اتیلن مورد نیاز لباس های ایزوله بیمارستانی را در سال در دستور کار داشت که با شیوع ویروس کرونا بازار کشور را از این ماده بی نیاز کرد.
وی با تاکید بر اینکه پلی اتیلن تولیدی این شرکت MFI بالای هزار دارد، ادامه داد: هیچ پتروشیمی کشوری توانایی تولید ماده پلی اتیلن با این گرید را ندارد و این شرکت با استفاده از پلیمرهای تولید شرکت های پتروشیمی های داخلی این پلی اتیلن را تبدیل به گرید مورد نیاز لباس های ایزوله یک بار مصرف بیمارستانی کرد.
وی اعلام کرد: محققان این مرکز ماسک و شیلد نقابی با ظرفیت روزانه 5 هزار عدد و دستگاه اکسیژن ساز تولید کردند که قادر به تولید اکسیژن به میزان 3 لیتر در دقیقه است و در حال اخذ مجوز از وزارت بهداشت است.
بسترسازی برای تسهیل امور آموزشی در شرایط کرونا
رییس پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران با بیان اینکه با شیوع ویروس کرونا تمهیدات ویژه ای در حوزه های آموزشی، پژوهشی و فناوری و مرکز رشد اتخاذ شد، افزود: در حوزه آموزش های تحصیلات تکمیلی امکان حذف و اضافه ترم دانشجویان مطابق با دستورالعمل های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در نظر گرفته شد، ضمن آنکه با راه اندازی زیرساخت های مجازی، در حال حاضر 90 درصد از کلاس های این دوره به صورت مجازی برگزار شده و وقفه ای در این زمینه ایجاد نشده است.
وی با اشاره به برنامه ریزی های پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی در زمینه دفاع دانشجویان، خاطر نشان کرد: در این راستا اقدام به برگزاری جلسات دفاع مجازی برای دانشجویان ساکن در سایر استان ها و جلسات دفاع حضوری بدون حضور مخاطبین و تنها با حضور اساتید برای دانشجویان ساکن در تهران شد.
نکومنش با بیان اینکه زمینه ای برای برگزاری جلسات فردی دانشجویان با اساتید فراهم شد، ادامه داد: در صورتی که دانشجویان با مشکلاتی روبرو شدند، می توانند از طریق وب و یا حضوری جلساتی را با اساتید برگزار کنند.
به گفته وی، برای دانشجویان دوره دکتری و پسا دکتری از اول اردیبهشت اقدام به بازگشایی آزمایشگاه ها با رعایت پروتکل های بهداشتی کردیم.
رئیس پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران، افزود: به منظور بازگشایی تدریجی خوابگاه ها برای دانشجویان ساکن در سایر استان ها، طبق پروتکلی که تدوین کردیم، اولویت ما برای بازگشایی خوابگاه ها حضور یک دانشجو در هر اتاق است که در حال اجرا است.
منبع: خبرگزاری ایسنا