خبرنگاران کشاورزان ابرکوه 400 کیلوگرم زعفران خشک برداشت کردند

به گزارش وبلاگ همسفر، یزد - خبرنگاران- سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی ابرکوه با اشاره به افزایش 15 درصد فراوری محصول زعفران شهرستان در سال 99 نسبت به سال ماقبل آن ،گفت: پار سال کشاورزان 400 کیلوگرم زعفران خشک برداشت کردند.

خبرنگاران کشاورزان ابرکوه 400 کیلوگرم زعفران خشک برداشت کردند

علی محمد هوشمند روز آدینه در گفت و گو با خبرنگار وبلاگ همسفر با اشاره به اهمیت بهره وری آب و تغییر الگوی کشت ، اضافه کرد: این مقدار محصول از 100 هکتار زیرکشت این گیاه با متوسط فراوری چهار کیلوگرم در واحد سطح و در بعضی مزارع 5.5 تا 6 کیلوگرم برداشت شد.

وی با اشاره به اینکه بیشترین سطح زیرکشت این گیاه دارویی در دهستان فراغه بخش مرکزی واقع شده است، اظهارکرد: در حال حاضر 200 بهره بردار بخش کشاورزی در کاشت و فراوری زعفران در این شهرستان فعالیت دارند.

پرداخت وام به زعفران کاران

مسوول فراوریات گیاهی جهاد کشاورزی ابرکوه هم در گفت و گو با خبرنگار وبلاگ همسفر با اشاره به اینکه پیاز زعفران شهریورماه کشت و برداشت محصول کشت سال های قبل از اواسط آبان ماه شروع تا اواخر آذرماه ادامه دارد، گفت: به دلیل کم آبخواه بودن و ارزش اضافه نموده محصول زعفران سال جاری سطح زیرکشت با 20 درصد افزایش به 120 هکتار می رسد .

حسن زارع اضافه کرد: کم آبخواه بودن بعضی محصولات از جمله زعفران که با شرایط اقلیمی منطقه سازگاری دارد و همراه با ارزش اضافه نموده آن علت افزایش سطح زیرکشت این گیاه است.

وی اضافه کرد: کشاورزانی که نسبت به کشت و افزایش سطح زیرکشت در مزارع خود اقدام نمایند به ازای هر هکتار 700 میلیون ریال وام دریافت می نمایند متقاضیان می توانند با مراجعه به مدیریت جهاد کشاورزی برای دریافت تسهیلات با باز پرداخت پنج ساله مراجعه نمایند.

تجهیز پنج هزار و 500 هکتار به سامانه های آبیاری نوین با یاری بلاعوض دولت

مسوول امور آب و خاک جهاد کشاورزی ابرکوه هم گفت: با توجه به محدودیت منابع آبی، کشاورزان فرایند برداشت آب را با تغییر الگوی کاشت محصول کم آبخواه در اولویت برنامه های خود قرار دادند و در این زمینه کوشش دارند.

احمدرضا زرنگار ، با اشاره به تغییر اقلیم و گرمایش کره زمین به دلیل برداشت بی رویه آب ، کاهش بارندگی و ادامه 2 دهه پدیده خشکسالی و افزایش میزان تبخیر سالانه سه تا چهار هزار میلیمتر در مناطق بیابانی از جمله در استان یزد تاکید نمود که کاشت گیاهان پرآبخواه دیگر مقرون به صرفه نیست ، به همین دلیل توسعه کشت گیاهان دارویی و پسته در کنار کاشت زعفران در اولویت کار کشاورزان ابرکوه واقع شده است.

وی ادامه داد: ابرکوه یکی از چهار دشت ممنوعه بحرانی استان یزد از نظر منابع آبی است و کشاورزان با آگاهی از این شرایط در زمینه افزایش بهره وری از منابع آب با کشت های جایگزین و استفاده از سامانه های آبیاری نوین اقدام کردند.

وی اضافه کرد: برای استفاده بهینه و بهره وری مصرف آب تا به امروز کشاورزان با استفاده از یاری های بلاعوض دولت، پنج هزار و 500 هکتار از اراضی و باغ های خود را به سامانه های آبیاری نوین تجهیز نموده اند.

اراضی قابل کشاورزی ابرکوه به علت کاهش بارندگی، کم آبی و تداوم خشکسالی از 20 هزار هکتار به حدود 16 هزار هکتار در سال های اخیر کاهش یافت و 40 درصد اشتغال مردم وابسته به فعالیت های کشاورزی، دامداری و دامپروری است.

هشت هزار و 500 خانوار، 140 میلیون مترمکعب آب مورد احتیاج حوزه کشاورزی را از 662 حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق و 13 رشته قنات برداشت می نمایند و بخشی از محصول کشاورزی و دامی در بازار استان های همجوار و کشورهای حوزه خلیج فارس عرضه می گردد .

در این شهرستان با توجه به شرایط اقلیمی 50 گونه محصولات کشاورزی با کیفیت مناطق گرمسیری و سردسیری به ارزش 20 هزار میلیارد ریال در سال فراوری می گردد.

ابرکوه 200 سال قبل 120 رشته قنات داشت که به دلیل کاهش بارندگی در این مدت و 40 سال گذشته این تعداد به 91 رشته کاهش یافت و هم اکنون از این تعداد 13 رشته دایر است.

مرکز این شهرستان 55 هزار نفری در 140 کیلومتری جنوب غربی شهر یزد واقع شده است.

منبع: ایرنا

به "خبرنگاران کشاورزان ابرکوه 400 کیلوگرم زعفران خشک برداشت کردند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران کشاورزان ابرکوه 400 کیلوگرم زعفران خشک برداشت کردند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید