طرز تهیه انواع غذا با سیب زمینی

به گزارش وبلاگ همسفر، انواع غذا با سیب زمینی آب پز یا سرخ نموده را می توان از ترکیب این ماده مغذی با سبزیجاتی نظیر پیاز و گوجه فرنگی یا گوشت و مرغ و پنیر پیتزا در فر یا بدون فر درست کرد.

طرز تهیه انواع غذا با سیب زمینی

وبلاگ همسفر | سرویس آشپزی - غذا های بسیاری را می توان با سیب زمینی درست کرد. ماده اصلی سمبوسه، سوفله سیب زمینی، کتلت سیب زمینی، و بسیاری از غذا های دیگر سیب زمینی است. راه های زیادی برای طبخ این ماده غذایی وجود دارد، می توان آن را آب پز کرد و به صورت پوره درآورد یا به صورت خلالی سرخ و در خورش استفاده کرد. در ادامه با غذاهای متنوع دیگری که با سیب زمینی درست می شوند، آشنا می شوید.

انواع غذا با سیب زمینی

1. پف طلایی

در تهیه پف طلایی گوشت چرخ نموده همراه پیاز، هویج، سبزی های معطر و گوجه فرنگی پخته شده و روی آن با لایه ای از پوره سیب زمینی پوشیده و طلایی می گردد.

مواد لازم
گوشت چرخ نموده کم چرب750 گرم
روغن 3 قاشق غذاخوری
سیب زمینی بدون پوست خرد شده به قطعات 2.5 سانتیمتری500 گرم
پیاز خرد شده1 عدد
سیر له شده2 حبه
قارچ ورقه شده175 گرم
کنسرو سس کاری تیکا ماسالا283 گرم
آب1/2 پیمانه
گوجه فرنگی نازک خرد شده3 عدد
اسفناج 125 گرم
نمکبه میزان لازم

دستور تهیه:

  1. گوشت را در یک قابلمه چدنی بریزید و آن را بدون روغن اضافی به آرامی بپزید. آن را مرتب هم بزنید تا رنگش تغییر کند.
  2. هویج، پیاز و سیر را به گوشت اضافه کنید و حدود 10 دقیقه به پختن ادامه دهید. آرد را روی مواد ریخته و 1 دقیقه یا بیشتر با مواد روی حرارت مخلوط کنید.
  3. عصاره گوشت و گوجه فرنگی را اضافه نموده و اجازه دهید مواد به جوش آیند.
  4. در همین فاصله سس وستیشر، سبزی ها و ادویه جات غذا را اضافه کنید و اجازه دهید 25 دقیقه با درب بسته روی حرارت ملایم بجوشد.
  5. سیب زمینی ها را در یک قابلمه آب جوش و نمک بپزید تا نرم شوند. پس از آبکش کردن آن ها را کوبیده و پوره کنید. مارگارین، شیر، نمک و فلفل را اضافه نموده و مواد را خوب مخلوط کنید تا کاملا یکدست شوند. سپس آن را داخل یک قیف یا ماسوره وبلاگ همسفر ای شکل عظیم بریزید.
  6. قارچ را به مخلوط گوشت اضافه کنید. مواد را هم بزنید و آن را داخل یک ظرف پیرکس کم عمق بریزید.
  7. پوره سیب زمینی را به طور یکنواخت با قیف به صورت نواری و تزیینی روی مخلوط گوشت بریزید و غذا را با حرارت 200 درجه سانتی گراد یا 400 درجه فارنهایت حدود 30 دقیقه در فری که از قبل گرم شده، بپزید تا سطح رویی سیب زمینی طلایی گردد.

2. مافین سیب زمینی

مافین سیب زمینی یکی دیگر از انواع غذا با سیب زمینی است که بافت بسیار نرمی دارد و مانند سوفله در فر پف می نماید. این غذا بهتر است به صورت داغ مصرف گردد.

مواد لازم
سیب زمینی نگینی خرد شده175 گرم
آرد بکینگ پودردار75 گرم
شکر قهوه ای نرم2 قاشق غذاخوری
بکینگ پودر1 قاشق چایخوری
خمیر مایه125 گرم
تخم مرغ4 عدد

دستور تهیه:

  1. 12 عدد قالب یک نفره کیک را کمی چرب کنید.
  2. سیب زمینی های نگینی خرد شده را در یک قابلمه آب جوش به مدت 10 دقیقه بپزید تا نرم شوند. سپس آن ها را آبکش نموده و خوب له کنید تا کاملا صاف شوند.
  3. آرد، شکر، بکینگ پودر، مخمر و زرده های تخم مرغ را به سیب زمینی افزوده و خوب مخلوط کنید.
  4. در یک کاسه تمیز، سفیده های تخم مرغ را با همزن بزنید تا کاملا پف نموده و سفت شوند. سپس با قاشق فلزی آن را آرام به مخلوط سیب زمینی اضافه کنید تا کاملا با آن ترکیب گردد.
  5. خمیر را داخل قالب های کیک بریزید و قالب ها را در فری گرم شده روی حرارت 200 درجه سانتیگراد یا 400 درجه فارنهایت به مدت 10 دقیقه قرار دهید تا بپزند.
  6. سپس درجه فر را به 160 درجه سانتی گراد تغییر دهید و 10-7 دقیقه دیگر صبر کنید تا مافین ها خوب پف نمایند.
  7. مافین سیب زمینی را از قالب درآورده و به صورت داغ سرو کنید.

3. ناکی سیب زمینی

ناکی سیب زمینی با اسفناج و جوز هندی مزه دار و به همراه سس گوجه فرنگی و ریحان سرو می گردد.

مواد لازم
سیب زمینی450 گرم
اسفناج75 گرم
کره25 گرم
تخم مرغ زده شده1 عدد
آرد ساده150 گرم
سیر له شده1 حبه
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذاخوری
گوجه فرنگی خرد شده225 گرم
پیاز خرد شده1 عدد
سرکه 6 قاشق غذاخوری
شکر1 قاشق چایخوری
نمک و فلفلبه میزان لازم

دستور تهیه:

  1. سیب زمینی ها را با پوست در یک قابلمه آب جوش و نمک به مدت 20 دقیقه بپزید. سپس آن ها را آبکش نموده و داخل یک کاسه بریزید.
  2. اسفناج ها را در یک قابلمه حدود 5 دقیقه بپزید تا نرم شوند. سپس آن ها را روی دستمال کاغذی مخصوص آشپزی پهن کنید تا آب آن ها کشیده گردد. پس از خنک شدن آن ها را ریز خرد نموده و به سیب زمینی ها اضافه کنید.
  3. کره، تخم مرغ و نیمی از آرد را به مخلوط سیب زمینی و اسفناج افزوده و خوب مخلوط کنید. پس از آن بقیه آرد را به آرامی افزوده و خمیر را ورز دهید تا کاملا نرم و صاف گردد.
  4. دست خود را به آرد آغشته کنید و خمیر را به صورت یک طناب نازک لوله کنید و آن را به اندازه 2 سانتیمتر ببرید. سپس وسط هر قطعه خمیر را با فشار انگشت، گود کنید و دور تا دور خمیر ها را گرد کنید. روی آن ها را بپوشانید و داخل یخچال قرار دهید.
  5. برای تهیه سس غذا، روغن را در یک تابه گرم کنید و موسیر را به مدت 5 دقیقه در آن تفت دهید. رب گوجه فرنگی، ریحان، گوجه فرنگی خرد شده، شکر، نمک و فلفل را اضافه کنید. پس از اینکه سس به جوش آمد، آن را به مدت 20 دقیقه آرام بجوشانید.
  6. خمیر های ناکی را داخل یک قابلمه آب جوش با کمی نمک بریزید و 3-2 دقیقه خوب بپزید تا خمیر ها روی سطح قابلمه بالا بیایند. سپس آن ها را از آب درآورید، خوب آبکش کنید و به ظرف پذیرایی منتقل کنید.
  7. روی ناکی ها را با سس گوجه فرنگی تزیین نموده و میل نمایید.

4. کوکوی قالبی سیب زمینی و گردو

یکی دیگر از انواع غذا با سیب زمینی، کوکوی قالبی است. این کوکو با پنیر، سبزی های معطر، ادویه، بادام زمینی و گردو طعم دار می گردد.

مواد لازم
سیب زمینی نگینی خرد شده225 گرم
گردو225 گرم
بادام هندی225 گرم
پیاز خیلی ریز خرد شده1 عدد
سیر له شده2 حبه
قارچ خرد شده125 گرم
کره2 قاشق غذاخوری
سبزیجات معطر خرد شده2 قاشق غذاخوری
پودر پاپریکا1 قاشق چایخوری
پودر زیره1 قاشق چایخوری
پودر تخم گشنیز1 قاشق چایخوری
تخم مرغ زده شده4 عدد
پنیر نرم و پرچرب125 گرم
پنیر پارمزان رنده شده60 گرم
گوجه فرنگی بدون پوست3 عدد
رب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوری
سرکه1 قاشق غذاخوری
شکر1 قاشق چایخوری
نمک و فلفلبه میزان لازم

دستور تهیه:

  1. کف یک قالب نان یک لیتری را چرب نموده و تمام سطح آن را با کاغذ روغنی بپوشانید.
  2. سیب زمینی را در یک قابلمه آب جوش با کمی نمک پخته، سپس آبکش کنید و خوب بکوبید.
  3. گردو و بادام هندی را با چاقو، ریز خرد کنید یا در غذاساز بریزید، سپس پیاز، سیر، قارچ و پودر پاپریکا را با آن مخلوط کنید. کره را در تابه ذوب نموده و مخلوط گردو و بادام هندی را به مدت 7-5 دقیقه در کره تفت دهید. سبزی ها و ادویه ها را به آن اضافه نموده و خوب ترکیب کنید. تخم مرغ را هم زده و همراه با پنیر و سیب زمینی به مواد اضافه کنید و نمک و فلفل بزنید.
  4. مخلوط را داخل قالبی که از قبل آماده نموده اید بریزید، با دست روی آن را محکم فشار دهیدو سپس آن را در فر گرم شده روی حرارت 190 درجه سانتی گراد به مدت یک ساعت قرار دهید تا پخته و سفت گردد و خودش را بگیرد.
  5. برای تهیه سس، گوجه فرنگی خرد شده، سرکه، شکر و رب گوجه فرنگی را در یک قابلمه ریخته و اجازه دهید روی حرارت متوسط به جوش آید. سس را به مدت 10 دقیقه بپزید تا حجم گوجه فرنگی ها کم گردد، سپس با فشار پشت یک قاشق آن را از صافی رد نموده یا در غذاساز بریزید تا صاف و یکدست گردد.
  6. غذا را از فر خارج نموده، برش بزنید و با سس گوجه فرنگی میل کنید.

سیب زمینی یکی از خوراکی های خوشمزه است که برای اولین بار در کشور های پرو و بولیوی مطرح شد و خیلی زود در سطح دنیا انتشار یافت. سیب زمینی در بسیاری از غذا ها کاربرد دارد و در بسیاری دیگر نیز ماده اصلی است. در این بخش طرز تهیه چند نوع غذا با سیب زمینی ارائه شد که با تهیه آن ها می توان به برنامه غذایی تنوع بخشید. شما نیز می توانید در بخش ارسال نظر، طرز تهیه غذا های دیگری که با سیب زمینی درست می گردد را با ما به اشتراک بگذارید.

منبع: setare.com

به "طرز تهیه انواع غذا با سیب زمینی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه انواع غذا با سیب زمینی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید