خاچاپوری؛ طعمی فوق العاده از دیار گرجستان. طرز تهیه خاچاپوری پنیری ساده گرجی

به گزارش وبلاگ همسفر، هر کشوری می تواند از جنبه های مختلف جذابیت داشته باشد. یکی از جنبه های جاذبه فرهنگ و سنت یک منطقه، غذاهایی است که در آن دیار به عنوان غذای محلی رایج است. این غذاها می تواند گوشه ای از فرهنگ مردم را در خود داشته باشد و وقتی این غذاها به صورت بین المللی و در نقاط دور از زادگاه اصلی طبخ شوند مثل این است که فرهنگ و سنت مردم یک سرزمین به سرزمین های دیگر راه پیدا کرده باشد.

خاچاپوری؛ طعمی فوق العاده از دیار گرجستان. طرز تهیه خاچاپوری پنیری ساده گرجی

پس درست کردن دستور پخت غذاهای محلی و سنتی شهرها و کشورهای دیگر، می تواند علاوه بر تنوع غذایی بیشتر، حس نزدیکی با سایر فرهنگ ها و جوامع را به شما هدیه کند. برای نمونه، قرار است ما در این مقاله دستور پخت یک نمونه غذای گرجی را به شما آموزش دهیم.

خاچاپوری یک غذای محلی از کشور گرجستان است که پخت آن بسیار آسان است. این غذا از خمیر نان و پنیرهای مختلف تهیه شده است و معمولاً با تخم مرغ سرو می شود. در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا طرز تهیه خاچاپوری گرجی را یاد بگیرید.

طرز تهیه خاچاپوری پنیری ساده گرجی

برای تهیه این غذای ساده و محبوب گرجی به مواد اولیه زیر نیاز دارید:

آرد3 پیمانه
شیر کم چرب1پیمانه
خمیرمایه1 قاشق غذاخوری
شکر1 قاشق غذاخوری
روغن1 قاشق غذاخوری
پنیر خامه ای100 گرم
پنیر موزارلا100 گرم
پنیر صبحانه100 گرم
تخم مرغ4 عدد
کرهاندازه لازم

جدول جزئیات طرز تهیه خاچاپوری پنیری ساده گرجی:

اندازه کالری در هر 100 گرم380
زمان آماده سازی2ساعت
زمان لازم برای پخت25 دقیقه
تعداد نفرات4نفر

مراحل طرز تهیه خاچاپوری پنیری ساده گرجی

مرحله اول: آماده کردن خمیر

1. در یک ظرف بزرگ، خمیر مایه، نمک، آرد و شکر را مخلوط کنید.

2. شیر را کمی گرم کنید و بعد به مخلوط آرد بیفزایید و کم کم ورز دهید تا خمیر نرم و لطیفی به دست آید.

3. روغن را به خمیر اضافه کنید و دوباره خمیر را ورز دهید.

4. داخل یک کاسه بزرگ را چرب کنید و خمیر را جمع کنید و داخل کاسه بگذارید، روی آن را با نایلون بپوشانید و برای 1 ساعت و نیم در جای گرم بگذارید تا خمیر ور بیاید.

مرحله دوم: آماده کردن پنیر

در این مرحله پنیر فتا، پنیر موزارلا و پنیر خامه ای را باهم مخلوط کنید.

در خاچاپوری انواع پنیرها به کار می رود.

مرحله سوم: آماده سازی خاچاپوری

1. پس از استراحت 1 ساعت و نیمه، خمیر را از ظرف خارج کنید و روی میز کار قرار دهید.

2. خمیر را به 4 قسمت مساوی تقسیم کنید. سپس هر یک از تکه های خمیر را با وردنه باز کنید.

3. دو طرف خمیر را طوری جمع کنید که شکل قایق پیدا کند.

4. حالا فضای داخل این قایق خمیری را از پنیر پر کنید.

5. فر را روی دمای 200 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم شود.

6. خمیرها را داخل فر بگذارید و 20 دقیقه زمان بدهید تا پخته شود.

7. پس از این مدت زمان، یک تخم مرغ روی پنیرهای هرکدام از خمیرها بشکنید، یک تکه کره کوچک هم روی تخم مرغ ها بگذارید. سپس دوباره سینی را داخل فر قرار دهید و برای 5 دقیقه دیگر منتظر بمانید تا تخم مرغ ها هم کمی پخته شوند.

پس از اینکه خاچاپوری ها آماده شد، می توانید روی آن ها را با فلفل و جعفری ساطوری تزئین کنید.

طرز تهیه خاچاپوری با سوسیس و قارچ

برای تهیه خاچاپوری سوسیس به مواد اولیه زیر نیاز دارید:

آرد سفید2 تا 3 پیمانه
آب ولرم1لیوان
خمیرمایه فوری1 قاشق غذاخوری
قند1 حبه
تخم مرغ2 عدد
روغن مایع6 قاشق غذاخوری
گوجه گیلاسیبه اندازه کافی
قارچ250 گرم
پنیر پیتزا300 گرم
فلفل دلمه ای1عدد
سوسیس2عدد
نمک، فلفل سیاهبه اندازه کافی
زردچوبه و آویشنبه اندازه کافی

جدول جزئیات طرز تهیه خاچاپوری با سوسیس و قارچ :

اندازه کالری در هر 100 گرم458
زمان آماده سازی2ساعت
زمان لازم برای پخت25 دقیقه
تعداد نفرات4نفر

مراحل طرز تهیه خاچاپوری پنیری

مرحله اول: آماده کردن آرد

1. برای تهیه آرد خاچاپوری ابتدا خمیر مایه را داخل یک ظرف به همراه قند و نصف لیوان آب ولرم ترکیب می کنیم. سپس روی کاسه را می پوشانیم و آن را برای 5 تا 10 دقیقه در یک جای گرم می گذاریم تا خمیر مایه عمل بیاید.

2. تخم مرغ و روغن را به همراه به جای مانده آب ولرم در یک ظرف بزرگ با هم مخلوط کنید.

3 . خمیرمایه را به ظرف حاوی تخم مرغ بیفزایید و خوب هم بزنید تا یکدست شود.

4. آرد را دو بار الک کنید و کم کم به مخلوط حاوی خمیرمایه بیفزایید. هم زمان مخلوط را با قاشق هم بزنید تا خمیر شکل بگیرد. سپس آن را به سطح کار منتقل کنید و با دست ورز دهید.

5. کاسه ای را با روغن چرب کنید. خمیر را داخل آن قرار دهید. روی آن را با سلفون بپوشانید و 1 ساعت کنار بگذارید تا استراحت کند. بعد از این زمان خمیر ور می آید و حجمش زیاد می شود.

6. پس از 1 ساعت خمیر را دوباره روی میز کار ورز دهید تا هوای اضافی از خمیر خارج شود. بعد خمیر را به 4 قسمت تقسیم کنید و دوباره روی آن ها پلاستیک بکشید و 15 دقیقه دیگر کنار بگذارید.

مرحله دوم: آماده کردن محتویات داخل خمیر

1. قارچ ها را به صورت ورقه ای خرد کنید و بعد در ماهیتابه کمی روغن بریزید و آن ها را تفت دهید.

2. فلفل دلمه ای را خرد کنید و به همراه ادویه ها به قارچ اضافه کنید و همه را با هم تفت دهید.

مرحله سوم: آماده سازی و پخت

1. خمیر ها را با وردنه باز کنید.

2. سوسیس ها را خرد کنید و به همراه فلفل دلمه ای و قارچ داخل خمیر بریزید.

3. دور خمیر را جمع کنید و روی مواد را با پنیر پیتزا بپوشانید.

4. فر را روشن کنید و روی 180 درجه بگذارید. سینی فر را کمی چرب کنید و خمیر ها را روی آن قرار دهید.

5. روی پنیرها گوجه گیلاسی بچینید و بعد خاچاپوری ها را به مدت 20 تا 30 دقیقه داخل فر قرار دهید.

6. پس از پخت، فر را روی گریل بگذارید تا پنیر طلایی شود.

7. خاچاپوری ها را از فر خارج کنید، برش بزنید و با سس میل کنید.

طرز تهیه خاچاپوری اسفناج

برای تهیه خاچاپوری اسفناج به مواد اولیه زیر نیاز دارید:

آرد سفید375 گرم
مخمر فوری1 قاشق غذاخوری
آب250 میلی لیتر
روغن زیتون1 قاشق غذاخوری
نمک1 قاشق چای خوری
برگ اسفناج500 گرم
پنیر فتا300 گرم
تخم مرغ4عدد
نمک،فلفل سیاهبه اندازه لازم

جدول جزئیات طرز تهیه خاچاپوری اسفناج:

اندازه کالری در هر 100 گرم320
زمان آماده سازی2ساعت
زمان لازم برای پخت20 دقیقه
تعداد نفرات6نفر

مراحل تهیه خاچاپوری اسفناج

مرحله اول: تهیه خمیر

1. آرد، نمک و خمیرمایه فوری را داخل یک ظرف بریزید.

2. روغن را به محتویات کاسه بیفزایید. سپس آب ولرم را کم کم به آن بیفزایید. آب را به اندازه ای اضافه کنید که خمیر فرم بگیرد.

3. خمیر را 15 دقیقه ورز دهید تا نرم شود. سپس خمیر را جمع کنید، آن را داخل یک کاسه چرب شده بگذارید و روی آن را بپوشانید. خمیر را برای 1.5 ساعت در جای گرم قرار دهید تا استراحت کند.

مرحله دوم: آماده کردن مواد داخل خمیر

1. اسفناج ها را پاک کنید و تمیز بشویید. صبر کنید تا کمی خشک شود و آب اضافه نداشته باشد. بعد اسفناج ها را خرد کنید و در یک تابه بدون روغن تفت دهید. پس از اینکه کمی پخته شد و حجم آن کم شد، تابه را از روی حرارت بردارید.

2. در یک ظرف دیگر تخم مرغ ها را بشکنید، پنیر، فلفل سیاه و نمک را به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.

3. حالا می توانید اسفناج های پخته را به مخلوط تخم مرغ اضافه کنید.

خاچاپوری اسفناج بسیار ترد و خوشمزه است.

مرحله سوم: آماده کردن خاچاپوری

1. خمیر را که از قبل آماده کردید، به 6 قسمت تقسیم کنید. هر قسمت را به شکل بیضی درآورید و روی سطح آرد پاشی شده بگذارید.

2. کمی از مخلوط اسفناج را روی سطح خمیر پخش کنید، بعد لبه های خمیر را به سمت داخل برگردانید.

3. نیم ساعت به خمیر اجازه دهید تا استراحت کند.

4. فر را روشن کنید و تا دمای 200 درجه گرم کنید. سپس خاچاپوری ها را داخل فر قرار دهید. 20 دقیقه برای پخت زمان لازم است. پس از اینکه روی خاچاپوری طلایی شد، آن را از فر خارج کنید.

می توانید در صورت تمایل روی مواد خاچاپوری کمی پنیر پیتزا هم اضافه کنید.

خاچاپوری، صبحانه گرجی!

در این مقاله ما طرز تهیه یکی از غذاهای بین المللی گرجستان را به شما آموزش دادیم. خاچاپوری یک غذای بسیار ساده و مقوی است که می توانید به راحتی در منزل برای عزیزانتان تهیه کنید و از طعم آن لذت ببرید. اگر قصد دارید در کنار خاچاپوری، دسر های مختلف از نقاط مختلف دنیا را تجربه کنید، ما به شما فلن کیک را معرفی می کنیم.

طرز تهیه فلن کیک بسیار آسان است و شما را از لذت یک دسر کاراملی سوئدی بهره مند می کند. همچنین شما می توانید انواع تارت های میوه ای را به عنوان دسر یا شیرینی امتحان کنید. تارت سیب یکی از گزینه های بسیار آسان و در دسترس است، طرز تهیه تارت سیب نیز بسیار آسان است و حتی می توانید در آن به جای سیب تازه از کمپوت سیب استفاده کنید.

اگر هم شاغل هستید و یا به هر دلیلی زمان کافی برای پخت دسر و شیرینی ندارید می توانید با سفارش آنلاین شیرینی در وقت خود صرفه جویی کنید و دسر و شیرینی مورد علاقه خود را درب منزل دریافت کنید.

منبع: اسنپ فود

به "خاچاپوری؛ طعمی فوق العاده از دیار گرجستان. طرز تهیه خاچاپوری پنیری ساده گرجی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خاچاپوری؛ طعمی فوق العاده از دیار گرجستان. طرز تهیه خاچاپوری پنیری ساده گرجی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید