مصاحبه، زنگنه : ریاض و ابوظبی وارد چالش های جدی در جنوب یمن شدند، مخالفت بیشتر استان ها با اعلام خودمختاری جنوب

به گزارش وبلاگ همسفر، کارشناس برجسته تحولات حوزه خلیج فارس معتقد است مخالفت 5 استان از 8 استان جنوب یمن با خودمختاری این منطقه، عربستان و امارات را وارد چالش های جدی و عمیق در جنوب یمن کرده است.

مصاحبه، زنگنه : ریاض و ابوظبی وارد چالش های جدی در جنوب یمن شدند، مخالفت بیشتر استان ها با اعلام خودمختاری جنوب

صباح زنگنه در گفت وگو با خبرنگار بین الملل وبلاگ همسفر، در ارتباط با اختلافات شورای انتقالی جنوب یمن با نیروهای دولت عبدربه منصور هادی گفت: رئیس جمهور مستعفی یمن به لحاظ سنی و مصرف زیاد الکل رو به ضعف است و شرایط متعادلی ندارد. گروه های حامی او از اطرافش پراکنده شده اند، به علاوه، منصور هادی نتوانسته است، یک سیاست صحیحی اتخاذ کند و به ملت یمن بازشود و خودش را از بازیچه بودن عربستان نجات دهد. او نتوانسته چنین تغییری را در خود ایجاد کند. از طرف دیگر، امارات به دنبال اهداف دیگری در یمن است و جدایی جنوب این کشور در سیاست های ابوظبی مطرح است. خب، هر روز بعد جدیدی از اختلافات این دو کشور اشغالگر یمن، در سیاست ها و راهبردهایشان پدیدار می شود لذا این شرایط قابل پیش بینی بود و روز به روز هم بدتر خواهد شد.

این کارشناس تحولات حوزه خلیج فارس در پاسخ به این سؤال برخی تحلیلگران معتقدند اعلام خودمختاری جنوب یمن از سوی شورای انتقالی جنوب در واکنش به اجرایی نشدن کامل توافقنامه ریاض اجرا شده است. بر اساس این توافقنامه قرار بود برخی وزارتخانه های دولت منصور هادی به شورای انتقالی جنوب واگذار شود که این کار صورت نگرفت، نظر شما در این زمینه چیست؟ گفت: بله، این تعهدات و برنامه هایی که در ریاض چیده شده یا می شود، هیچ کدام آنها پایه واقعی و حقیقی ندارند، به همین دلیل، طرف های یمنی بدانها پایبند نیستند و اختلافات مجدداً بروز پیدا می کند. به اعتقاد بنده، راه اصلی خاتمه دادن به بحران یمن، بازگشت نیروهای مدعی مشروعیت به قانون اساسی و در نظر دریافت واقعیت های موجود در صحنه یمن است. بازگشت به قانون اساسی و صحنه مستلزم بازگشت منصور هادی به مجلس یمن است که بیشتر کنندگان مجلس او را قبول ندارند و منصور هادی را رئیس جمهور مشروع نمی دانند. او پس از استعفا دادن از ریاست جمهوری عملاً مشروعیت خود را در این سمت از دست داد، به هرحال، نشست های ریاض و ابوظبی و کشورهای دیگر راه حل های گذرا برای بحران یمن هستند و هیچ کدام از این نشست ها و توافق ها نمی تواند مشکل یمن را حل وفصل کند.

وی با اشاره به مخالفت 5 استان از 8 استان جنوب یمن با اعلام خودمختاری این منطقه توسط شورای انتقالی جنوب گفت: مردم رسماً مخالف جدایی جنوب هستند و جنگ های زیادی برای وحدت و یکپارچگی یمن انجام دادند تا وحدت ارضی (متحد شدن یمن جنوبی و شمالی با یکدیگر) به این کشور بازگشت، بدیهی است که بیشتر استان های یمن با اعلام خودمختاری جنوب این کشور مخالفت بکنند.

این کارشناس تحولات غرب آسیا در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه آیا مخالفت استان های یمن جنوبی با خودمختاری به معنای این نیست که عربستان و امارات در این بخش یمن وارد چالش هایی جدی و عمیق شده اند؟ گفت: همین طور است، در حقیقت، اصل ورود ریاض و ابوظبی به یمن یک چالش موجودیتی برای آنها و یمن به شمار می رود. نتایج چنین چالشی به تدریج بر عربستان و امارات روشن خواهد شد لذا استفاده از راه حل های مصنوعی، موقت و سرپوش گذاشتن بر مسائل عمیق یمن جواب نخواهد داد.

وی درباره پیامدهای اعلام خودمختاری جنوب یمن بر مناسبات ریاض ابوظبی و ائتلاف عربی (جنگ یمن) گفت: ائتلاف عربی به تاریخ پیوسته و چیزی در صحنه از آن باقی نمانده است. تعدادی مزدور از گوشه وکنار اجاره شده اند تا در جنگ یمن شرکت کنند، این که نمی شود ائتلاف لذا از ائتلاف در جنگ یمن خبری نیست. این که بازیگران اصلی در جنگ یمن عربستان و امارات هستند، اینها با اختلافاتی که در سیاست ها و راهبردهای خود دارند، به جایی نمی رسند. در اینجا باید بگویم واقعیت های یمن خود را بر ریاض و ابوظبی تحمیل خواهد کرد. بهتر است عربستان و امارات به تاریخ یکصدساله یمن مراجعه کنند، در این صورت، متوجه خواهند شد چقدر راه را اشتباه رفته اند. در اینجا باید تأکید کنم که حضور عربستان و امارات در یمن شکست خورده است، بر همین اساس، هرچه سریع تر از این کشور بیرون بروند، خود را سالم تر نگه داشته اند.

صباح زنگنه درباره چشم انداز تحولات یمن گفت: شرایط یمن همچنان در حال نوسان و افت وخیز خواهد بود. تا زمانی که گروه های مختلف این کشور دور یک میز ننشینند، وحدت ملی یمن تحقق پیدا نکند و به دخالت های عربستان و امارات خاتمه داده نشود، بحران یمن همچنان ادامه خواهد داشت. در اینجا باید به این نکته اشاره کرد، انصارالله و متحدانش پیروزی های زیادی به دست آورده اند لذا این احتمال وجود دارد که این پیروزی ها تثبیت و به محاصره یمن و فرودگاه های مهم این کشور خاتمه داده شود، آنگاه بستر برای آزادسازی عدن و کمک به مردم جنوب فراهم خواهد شد.

+

منبع: خبرگزاری تسنیم

به "مصاحبه، زنگنه : ریاض و ابوظبی وارد چالش های جدی در جنوب یمن شدند، مخالفت بیشتر استان ها با اعلام خودمختاری جنوب" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مصاحبه، زنگنه : ریاض و ابوظبی وارد چالش های جدی در جنوب یمن شدند، مخالفت بیشتر استان ها با اعلام خودمختاری جنوب"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید