5 کاری که سامسونگ برای موفقیت در سال 2021 باید انجام دهد

به گزارش وبلاگ همسفر، سامسونگ در حال حاضر بزرگترین شرکت سازنده گوشی های هوشمند در دنیا به حساب می آید اما در سالی که گذشت، دیدیم که یک سری نقاط ضعف عمده در سیاست های این شرکت وجود دارد که برطرف نکردن آن ها می تواند در ادامه به ضرر آن تمام گردد. بنابراین تصمیم گرفتیم در این مطلب به کارهایی بپردازیم که سامسونگ می تواند با انجام آن ها در سال 2021 موفقیت زیادی کسب کند.

5 کاری که سامسونگ برای موفقیت در سال 2021 باید انجام دهد

سامسونگ در سال 2020 فراز و نشیب زیادی را تجربه کرد. از طرفی گوشی هایی نظیر گلکسی S20 فن ادیشن، گلکسی Z Fold 2 و میان رده های سری A توانستند سهم خوبی از فروش گوشی های این شرکت را از آن خود نمایند، اما از طرفی دیگر پرچم دارهای سری S20 و نوت 20 آن طور که انتظار می رفت، موفقیت آمیز ظاهر نشدند.

با در نظر دریافت اتفاقاتی که در سال گذشته رخ داد، می توان فهمید تمایل کاربران برای انتخاب سامسونگ بیشتر به خاطر گوشی های ارزان قیمت تر است. شاید بتوان شیوع ویروس کرونا را یکی از عوامل مهم این موضوع در نظر گرفت اما نباید فراموش کرد پرچم داران غول کره ای قیمت بسیار بالایی هم دارند. با این حال این دلیل هرچه که بوده، انگار شرکت به این نتیجه رسید که همه، به پرچم دارهای بیش از 1000 دلار احتیاجی ندارند.

سامسونگ در سال 2020 از گوشی گلکسی S20 فن ادیشن رونمایی کرد که می شد آن را همان گلکسی نوت 20 بدون قلم در نظر گرفت. اما قیمت پایه 700 دلار را برای آن مشخص کرد تا بدین ترتیب بالاخره شاهد یک پرچم دار مقرون به صرفه هم در سبد محصولات این شرکت باشیم. استقبال خوب کاربران از این محصول هم نشان داد آنچه که سامسونگ باید در سال 2021 انجام دهد، تمرکز بیشتر روی گوشی های مقرون به صرفه تر است و نه لزوما پرچم دارهای گران قیمت.

از طرفی نباید گوشی های تاشو را فراموش کرد. شرکت کره ای اکنون در این زمینه حرف اول را می زند چرا که هیچ شرکت دیگری در این زمینه فعالیت خاصی ندارد. بنابراین همه چیز به سامسونگ بستگی دارد. اگر فرایند موفقیت آمیز آن ها در ساخت گوشی های تاشو در سال 2021 هم ادامه پیدا کند، اعتماد مردم به محصولات این شرکت افزایش یافته و سامسونگ برترین فراوری نماینده گوشی های تاشو خواهد شد. اما اگر این اتفاق رخ ندهد و به خاطر یک سری اشتباهات، گوشی های تاشو با مشکل روبرو شوند، با در نظر دریافت ورود رقبای قدرتمند به این بخش، می تواند ضربه بزرگی به شرکت وارد کند.

با این حال سامسونگ برای موفقیت در امسال، باید اقداماتی را انجام دهد تا صندلی خود را به عنوان برترین سازنده و فروشنده گوشی های هوشمند در جهان حفظ کند. در ادامه به 5 نمونه از این اقدامات می پردازیم که می توانند به سامسونگ در رسیدن به موفقیت یاری نمایند.

  • محصولات برنده و بازنده سامسونگ در سال 2020

فراوری گوشی هایی با ارزش خرید بالا

همان طور که اشاره شد، در سالی که گذشت شاهد رونمایی از گوشی گلکسی S20 فن ادیشن بودیم. محصولی که در واقع همان نسخه لایت پرچم دارهای این شرکت به حساب می آمد اما از همان پردازنده قدرتمند به کار رفته در گوشی های بالارده بهره می برد. این گوشی شاید بهترین محصولی نبود که سامسونگ در سال 2020 عرض کرد اما با در نظر دریافت قیمتی که داشت، می شد آن را ارزشمندترین گوشی سال شرکت به حساب آورد.

بدیهی است اگر سامسونگ روی ساخت چنین محصولاتی تمرکز کند، موفقیت بیشتری کسب خواهد نمود و این موضوع را می توان از فروش بالای گوشی هایی نظیر آیفون 11 و 12، وان پلاس 8 و 8T، شیائومی Mi 11 و بسیاری از گوشی های دیگر متوجه شد که در واقع نسخه ارزان قیمت پرچم داران هر سال بودند و فروش کم نظیری را هم تجربه کردند.

با این همه شواهد، سامسونگ نمی تواند و نباید بار دیگر روی افزایش قیمت محصولات بالارده خود اصرار داشته باشد و حداقل هر سال یک نسخه از پرچم داران خود را با قیمت کمتر از 1000 دلار راهی بازار کند. در دوره ای که شرکت های رقیب شرایط بسیار خوبی را سپری می نمایند، پرداخت 1400 دلار برای پرچم داری که فقط از قلم پشتیبانی می نماید یا می تواند 100 برابر زوم دیجیتال داشته باشد آنقدرها منطقی نیست چرا که بسیاری از گوشی های دیگر حتی با نصف این قیمت، قابلیت های بسیار مناسب و کاربردی را ارائه می دهند.

تمرکز بیشتر روی گوشی های تاشو

سامسونگ اعلام نموده در سال 2021 گوشی های تاشوی بیشتری راهی بازار می شوند که بعضی از آن ها هم مقرون به صرفه خواهند بود. البته این مقرون به صرفه لزوما به معنای ارزان قیمت نیست. چرا که فعلا طراحی و فراوری گوشی های تاشو هزینه بالایی دارد. سامسونگ می تواند بیشترین گوشی های تاشوی جهان را فراوری کند که فعلا هم این کار را انجام داده اما وقتی دلیل کافی برای نخریدن آن وجود داشته باشد، محصول فراوری شده ارزشی نخواهد داشت.

جدا از این مسأله که گوشی تاشو می تواند تا گردد، چه کارهای دیگری می تواند انجام دهد که آن را از سایر گوشی های دیگر متمایز نموده و در واقع شما را به پرداخت چیزی حدود 2000 دلار مجاب کند؟ اینکه یک گوشی با اندازه یک تبلت را بتوانید درون جیب خود قرار دهید فوق العاده است. اما در درجه اول باید به آن احتیاج داشته باشید.

سامسونگ برای اینکه فروش گوشی های تاشوی خود را بیشتر کند، باید به کاربران دلایل کافی ارائه کند مبنی بر اینکه آن ها به گوشی جدید احتیاج دارند. در غیر این صورت چرا اصلا باید صنعت گوشی های هوشمند به چنین سمتی می رفت وقتی قرار است احتیاجی به آن نباشد؟ اکنون اگر از کاربرانی که گوشی های تاشوی این شرکت را خریداری نموده اند بپرسید، دلایل زیادی برای دوست داشتن این محصولات خواهید شنید. اما مشکل اینجاست که سامسونگ باید این چیزها را شرح دهد.

شرکت کره ای باید در تبلیغات، در مراسم رونمایی و به طور کلی هر شرایطی که ممکن بود، به تمجید از قابلیت های گوشی های تاشوی خود پرداخته و شرح دهد چرا کاربران در سال های پیش رو به خرید آن ها احتیاج دارند؛ نه اینکه فقط آن را بخواهند. سامسونگ باید در توسعه نرم افزارهایی با پشتیبانی از نمایشگرهایی در این اندازه سرمایه گذاری زیادی کند تا همه چیز به بهترین شکل ممکن پیش برود. در غیر این صورت کاربران برای حدود 2 اینچ نمایشگر بزرگتر، چنین هزینه ای را پرداخت نخواهند کرد.

برای فروش بیشتر گوشی های تاشو، این محصولات باید تمرکز اصلی شرکت باشند. طراحی این گوشی ها هنوز جای کار دارد، کیفیت ساخت گوشی های تاشو باید افزایش پیدا کند و مهم تر اینکه قیمت آن ها هم به شکل محسوسی باید کمتر گردد. اینکه فقط محصولات تاشوی متعدد با شکل و شمایل گوناگون در بازار برای انتخاب وجود داشته باشند اما هیچ کدامشان مقاومت بالا و قیمت مناسبی نداشته باشند، به خودی خود یک عامل بازدارنده خواهد بود. باید این موضوع را هم در نظر گرفت که شرکت کره ای در حال حاضر در این حوزه تنهاست و اگر بتواند تبلیغات درستی انجام دهد، در کنار ساخت محصولاتی باکیفیت تر، قطعا می تواند به شرکتی بی رقیب در این بخش تبدیل گردد.

  • گلکسی Z Flip 3 با پردازنده میان رده و قیمت کمتر راهی بازار می گردد

رابط کاربری سبک تر

اگر به سابقه سامسونگ در ساخت رابط کاربری نگاه کنید می بینید در عین حال که قابلیت های زیادی در آن ها وجود داشته اما کاربران زیادی هم از عملکرد آن ناراضی بودند. اگر به خاطر داشته باشید، تاچ ویز یکی از همان رابط کاربری هایی بود که مخالفان سرسخت زیادی داشت. با آگاهی از این موضوع، سامسونگ تصمیم گرفت سراغ رابطی سریع تر و روان تر برود. در نتیجه این اقدام بود که سامسونگ اکسپرینس (Samsung Experience) طراحی شد. این رابط امکانات بسیار زیادی داشت. شکل ظاهری گوشی های سامسونگ به شکل محسوسی تغییر کرد و می شد به نوعی از آن به عنوان یک اتفاق انقلابی یاد کرد.

اما با این حال سامسونگ اکسپرینس یک سری نقاط ضعفی هم داشت که از جمله مهم ترین آن سخت بودن کار با گوشی با یک دست بود. در واقع طراحی این رابط به گونه ای بود که کاربران گوشی هایی با نمایشگر کوچک می توانستند تجربه لذت بخشی از آن داشته باشند اما سامسونگ گوشی کوچکی فراوری نمی کرد. اینطور بود که رابطی باز هم سریع تر، با قابلیت های کاربردی تر و البته مناسب برای کار با یک دست تحت عنوان One UI طراحی شد و سامسونگ بالاخره توانست نظر مثبت بسیاری از کاربران را جلب کند.

اگر متوجه شده باشید، هرچه سامسونگ در راستای سبک تر کردن رابط کاربری خود قدم برداشت، کاربران بیشتری به آن علاقه مند شدند. بدیهی است سامسونگ نمی تواند و نباید طراحی رابط خود را به گونه ای کند که شبیه به OxygenOS وان پلاس یا Pixel UI گوگل گردد. اما می تواند باز هم از شلوغی بیش از حد، قابلیت های غیر ضروری و چیزهایی از این دست بکاهد تا در نتیجه یک رابط کاربری فوق العاده کاربردی، روان و لذت بخش را ارائه دهد. اینکه بدانیم 90 درصد گزینه های موجود درون گوشی قرار است بسیار کاربردی باشند بهتر از این است که بعد از گذشت سال ها، باز هم ندانیم چه قابلیت هایی درون گوشی وجود دارد.

در سال 2021، اگر سامسونگ نخواهد از یک رابط کاربری با نام جدید رونمایی کند، باید شاهد ورود One UI 4.0 باشیم. آنچه که انتظار داریم از این رابط ببینیم، یک تجربه خالص، سریع و روان از اندروید است. به گونه ای که کاربر بعد از به روزرسانی، حس نکند گوشی کندتر شده. به روزرسانی های نرم افزاری سامسونگ باید به گونه ای باشد که کاربر بعد از دریافت آن ها، از سرعت بالای گوشی به خاطر سبک تر شدن رابط مسرور باشد. امیدواریم سامسونگ این موضوع مهم را در طراحی رابط کاربری بعدی خود در نظر داشته باشد.

  • 6 کار که سامسونگ در سال 2021 باید انجام دهد

گوشی کوچک و قدرتمند

در این رابطه حرف و حدیث های فراوانی وجود دارد. این طور که تحقیقات نشان می دهد، تمایل مردم به خرید گوشی های کوچک آن قدری زیاد نیست که شرکت ها هزینه زیاد ساخت آن را متحمل شوند. مثلا اپل شاید به خاطر طراحی نوستالژیک آیفون SE 2020 توانسته باشد یک گوشی 4.7 اینچی را با پردازنده قدرتمند A13 به کاربران بفروشد اما هیچ وقت آن موفقیت با آیفون 12 مینی تکرار نشد و در عوض مردم به آیفون 12 6.1 اینچی تمایل بیشتری نشان دادند.

با این حال هنوز هم بخش بزرگی از بازار به دنبال گوشی های هوشمند کوچک هستند و سامسونگ می تواند هر سال یک محصول خود را در ابعادی کوچک راهی بازار کند تا این دسته از کاربران هم به خواسته خود برسند. مسلما انتظار نداریم در این دوره شاهد رونمایی از محصولی 4.7 یا 5.5 اینچی باشیم. اما با در نظر دریافت این موضوع که حاشیه های گوشی ها کاملا حذف می گردد، می توان یک محصول 6 اینچی را هم کوچک در نظر گرفت.

در حال حاضر گوشی هایی نظیر سونی اکسپریا 5 مارک 2 با نمایشگر 6.1 اینچی، پیکسل 4a و پیکسل 5 با نمایشگرهای 5.81 و 6 اینچی و در نهایت آیفون 12 و 12 مینی با نمایشگرهای 6.1 و 5.4 اینچی، گوشی های قدرتمند و نسبتا کوچک بازار به حساب می آیند. اما مسأله ای که وجود دارد، باتری ضعیف گوشی های کوچک است. شرکت ها نمی توانند از باتری های قدرتمندی در این گوشی ها استفاده نمایند و همین موضوع قطعا روی عملکرد سخت افزاری آن ها تأثیر منفی خواهد داشت.

در بین شرکت های سازنده گوشی های اندرویدی، اگر شرکتی بخواهد این مشکل را حل نماید احتمالا باز هم سامسونگ است. تا آنجایی که می دانیم، قرار نیست سری گلکسی S21 یک مدل کوچک را شامل شوند. اما این بدان معنا نیست که سامسونگ نمی تواند در ادامه یک گوشی کوچک و قدرتمند را راهی بازار کند. شاید فعلا خواسته خیلی زیادی در این بخش وجود نداشته باشد، اما سامسونگ می تواند با ساخت یک گوشی کوچک، سبد محصولات خود را از همه لحاظ تکمیل کند.

  • آیفون 12 مینی هوادار ندارد!

استفاده بیشتر از پردازنده های اسنپدراگون به جای اگزینوس

در نهایت اما می رسیم به مهم ترین نکته یعنی پردازنده گوشی. سامسونگ در بسیاری از گوشی های خود از پردازنده اختصاصی یعنی اگزینوس استفاده می نماید. اما متأسفانه با وجود قدرت پردازشی کمتر این پردازنده ها به نسبت مدل های مجهز به اسنپدراگون، می بینیم که قیمت آن ها هم کاملا با هم برابر است. از همه این ها گذشته، به نظر می رسد در طول زمان، عملکرد اگزینوس ها به نسبت پردازنده های اسنپدراگون بیشتر تحت تأثیر قرار می گیرد.

آنچه که انتظار داریم در سال 2021 ببینیم، عملکرد یکپارچه تر شرکت در این زمینه است. ناگفته نماند سامسونگ با کوشش های فراوان بالاخره توانست با همکاری ARM پردازنده ای فراوری کند که پرچم دار کوالکام یعنی اسنپدراگون 888 را هم به چالش می کشد. درباره اگزینوس 2100 حرف می زنیم که هنوز هم رونمایی نشده. اما با فرض بر اینکه این پردازنده بتواند بالاخره فاصله بین اسنپدراگون و اگزینوس را کم کند، در رابطه با دیگر پردازنده ها چطور؟

سامسونگ هنوز هم در نقاط مختلف جهان از گوشی هایی با پردازنده اگزینوس استفاده می نماید و همچنان همین گله و شکایت کاربران وجود دارد. عملکرد بد اگزینوس 990 در سالی که گذشت تیر خلاصی بود بر پیکره اگزینوس ها تا نفرت مردم از این پردازنده ها بیشتر گردد. شنیده بودیم حداقل یک گوشی از سامسونگ در سال 2021 در تمامی بازارهای جهان با پردازنده اسنپدراگون راهی بازار می گردد که متأسفانه این محصول از سری S21 نیست.

اگر سامسونگ به عملکرد خوب خود در فراوری پردازنده های اگزینوس ادامه دهد، مسئله ای وجود نخواهد داشت اگر بخش بزرگی از محصولات خود را با این پردازنده راهی بازار کند. مشکل اینجاست که شرکت با وجود تمایل مردم به اسنپدراگون ها و با وجود اینکه عملکرد پردازنده های رقیب بهتر است، باز هم به استفاده از پردازنده های اختصاصی خود اصرار دارد و حداقل فکری هم به حال این شرایط نمی نماید.

با این حال امیدواریم در سال 2021 کمی کفه ترازو به سمت اسنپدراگون ها سنگینی کند تا تعادلی در این بخش ایجاد گردد. اگر هم قرار نیست این اتفاق رخ دهد، انتظار داریم مانند اگزینوس 2100، سامسونگ شرایط پردازنده های خود را بهبود ببخشد. چون آنچه که کاربران می خواهند، اگزینوس یا اسنپدراگون نیست، بلکه کیفیت، کارایی و قیمت مناسب است.

سامسونگ فعلا در راستا خوبی واقع شده است اما بخش بزرگی از آن را مدیون نام خود است. بعد از گذشت چند سال، زمانی که کاربران، کیفیت بالای محصولات دیگر را شاهد باشند، قطعا صندلی سامسونگ می تواند به خطر بیفتد. چه بسا که این اتفاق در شرف رخ دادن بود منتها تحریم های دولت آمریکا علیه هواوی بدترین ضربه را به پیکره شرکت چینی وارد کرد تا آن را درست در زمانی که می توانست گوی رقابت را از سامسونگ برباید، در راستا نابودی قرار دهد.

با این حال این 5 کار می تواند باعث تحکیم صندلی سامسونگ در سال 2021 به عنوان برترین سازنده گوشی هوشمند در جهان گردد. به نظر شما، چه چیزهای دیگری وجود دارد که سامسونگ می تواند و باید در سال 2021 برای بهبود شرایط خود و جلب رضایت مشتریان انجام دهد؟

  • گوشی های هیجان انگیزی که سال 2021 راهی بازار می شوند

منبع: Android Authority

منبع: دیجیکالا مگ

به "5 کاری که سامسونگ برای موفقیت در سال 2021 باید انجام دهد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "5 کاری که سامسونگ برای موفقیت در سال 2021 باید انجام دهد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید