طرز تهیه آش دوغ اردبیل به سبک خانگی

به گزارش وبلاگ همسفر، آش دوغ را می توان در دسته بندی آش های پرهوادار و محبوب قرار داد، که افرادی زیادی نسبت به میل کردن آن علاقه دارند. معمولا این نوع آش در تمام شهرهای ایران هوادار دارد و پخته می گردد، اما برخی از شهرها مانند اردبیل، سرعین، شیراز و تبریز آش معروف تر و خوش طعم تری دارند! علت آن نیز به خاطر روش ها و مواد مختلفی است که در پخت این نوع آش مورد استفاده قرار می گیرد. در این مقاله قرار است در خصوص طرز تهیه آش دوغ اردبیل و آش دوغ تبریز صحبت کنیم.

طرز تهیه آش دوغ اردبیل به سبک خانگی

بنابراین اگر شما نیز دوست دارید تا آموزش درست کردن این آش خوشمزه را یاد بگیرید، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید. بعلاوه برای علاقمندان به میل کردن آش و غذاهای سوپی طرز تهیه سوپ ماست نیز ممکن است مجذوب کننده باشد، چرا که طعم متفاوت و جالبی دارد.

آش دوغ اردبیلی
تعداد نفرات7 نفر
زمان آماده سازی60 دقیقه
زمان پخت غذا17 دقیقه
اندازه سختیمیانه

آش دوغ به سبک اردبیلی

همانطور که گفتیم، آش دوغ در شهرهای مختلف به روش های متنوع و با مواد اولیه گوناگون طبخ می گردد. معمولا در بعضی از شهرها این آش حالت آبدار و در بعضی دیگر آش غلیظ است. اما در کل مواد ساده ای در تهیه آن مورد استفاده قرار می گیرد.

مواد لازم برای تهیه اش دوغ اردبیل

در جدول زیر مواد لازم برای تهیه آش دوغ برای 7 نفر قید شده است که برحسب نفراتی که قصد دارید آش را برای آن ها تهیه کنید، می توانید این مقادیر را کم و زیاد کنید.

مواد لازماندازه مورد احتیاج
برنج1 پیمانه
گوشت چرخ نموده250 گرم
نخود پخته شده1.5 پیمانه
ماست پر چرب2 لیتر
دوغ محلی1.5 لیتر
سبزی آش500 گرم
تخم مرغ1 عدد
نعنا خشک50 گرم
پیاز1 عدد بزرگ
ادویه (نمک، فلفل)به اندازه لازم

طرز تهیه آش دوغ اردبیل با گوشت قلقلی

در این آموزش طرز تهیه خوشمزه ترین آش دوغ به صورت مرحله به مرحله را آموزش می دهیم که با یاد گرفتن آن می توانید به برترین شکل ممکن این غذا را طبخ و نوش جان کنید.

  • مرحله اول: اولین قدم برای درست کردن آش دوغ، آماده سازی مواد برای گوشت قلقلی است. برای آماده کردن مواد، پیاز را با استفاده از یک رنده دندانه ریز به خوبی رنده کنید و آب آن را بگیرید.

سپس گوشت چرخ شده را که از قبل از یخچال خارج نموده اید به پیاز اضافه کنید و ادویه را نیز به آن ها اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید تا ادویه ها و پیاز به خوبی به خورد گوشت برود. سپس روی مواد را با سلفون بپوشانید و درون یخچال قرار دهید و سراغ سایر مراحل پخت آش بروید.

  • مرحله دوم: اولین قدم برای درست کردن آش دوغ، این است که ماست را با استفاده از یک همزن برقی در حدود 10 تا 15 دقیقه هم بزنید تا جایی که کاملا رقیق و شل گردد و غلظت خود را از دست دهد. البته برای اینکه این اتفاق سریع تر رخ دهد، می توانید اندکی آب نیز به آن اضافه کنید.
  • مرحله سوم: به مرحله سوم از طرز تهیه آش دوغ اردبیل رسیدیم. بعد از این که ماست رقیق شد، آرام آرام دوغ را به آن اضافه کنید و در همان حین بهم بزنید تا کاملا ترکیب گردد و بافت یکدستی ایجاد گردد.
  • مرحله چهارم: بعد از یکدست شدن مواد، تخم مرغ را به ماست اضافه کنید و مجددا به هم بزنید تا مواد کاملا با یکدیگر مخلوط شوند. دلیل استفاده از تخم مرغ این است که ممکن است مواد در زمان پخت به اصطلاح ببرند و تخم مرغ از رخ دادن این اتفاق جلوگیری می نماید.
  • مرحله پنجم: زمانی که دوغ و تخم مرغ به خوبی با یکدیگر ترکیب شدند، آن را روی شعله با حرارت مناسب قرار دهید و هم بزنید. برای هم زدن بهتر است که یک قاشق چوبی بهره ببرید، چرا که فرآیند همزدن آش طولانی است و اگر از قاشق یا ملاقه فلزی بهره ببرید، ممکن است داغ گردد و دست شما بسوزد.
  • مرحله ششم: حالا زمان اضافه کردن برنج است، دقت کنید که برنج باید به صورت خام به مواد اضافه گردد. بعد از اضافه کردن برنج آن را دائما به هم بزنید تا از بریدن دوغ جلوگیری گردد.
  • مرحله هفتم: در ادامه طرز تهیه آش دوغ اردبیل، به گوشت قلقلی احتیاج داریم. پس به سراغ پخت گوشت قلقلی می رویم.
  • مرحله هشتم: مواد گوشت قلقلی را از یخچال خارج کنید. در یک تابه به اندازه کافی روغن بریزید و گوشت قلقلی هایی را که به صورت گرد، فرم داده اید به تابه اضافه کنید و بگذارید تا به خوبی سرخ شوند و رنگ آن ها تغییر کند.
  • مرحله نهم: همینطور دوغ را به طور مرتب هم بزنید تا به غلظت مناسب برسد و زمانی که آغاز به قل زدن کرد، باید گوشت قلقلی هایی که از قبل درست کردید را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید.
  • مرحله دهم: حالا زمان اضافه کردن، سبزی آش دوغ است. معمولا برای سبزی این نوع آش از ترخون، گشنیز و برگ سیر تازه استفاده می گردد. سبزی آش دوغ اردبیل نیز همین ترکیب است و در واقع حضور برگ سیر عطری فوق العاده ای را ایجاد می نماید.
  • مرحله یازدهم: حالا زمان اضافه کردن نخودها است.
  • مرحله دوازدهم: به آخرین مرحله از طرز تهیه آش دوغ اردبیل رسیدیم. وقتی که نخود را اضافه کردید، شعله را کم کنید و درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا سبزی های آش تیره گردد. وقتی که آش به این حالت رسید، آماده است و می توانید آن را در ظرف موردنظرتان سرو نموده و میل کنید. برای تزیین آن نیز می توانید از نعنا داغ بهره ببرید.

برای درست کردن آش دوغ ساده می توانید از گوشت قلقلی استفاده نکنید و آش را بدون استفاده از آن، تهیه کنید. بعلاوه آش دوغ تبریز نیز به همین روش تهیه می گردد و تنها در بعضی از ادویه ها و سبزی های معطر با یکدیگر تفاوت دارند.

منبع: اسنپ فود

به "طرز تهیه آش دوغ اردبیل به سبک خانگی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آش دوغ اردبیل به سبک خانگی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید